Je ziet het steeds meer, de industriële interieur look. Het is een ruige, net niet afgewerkte look waar steeds meer interieurontwerpers mee proberen te spelen en te experimenteren. Er wordt veel gespeeld met soorten hout, beton, bakstenen en metalen. Vloeren van enkel beton en zelfs keukens worden volledig met beton gevuld. Ook zie je veel materialen die je terug zou herkennen uit de 19e eeuw industrie. Denk maar aan wat je voor je zou zien als je denkt aan een oude fabriek en probeer dat vervolgens in een standaard woning voor je te zien. Een goed voorbeeld hiervan is een muur met vooral ruwe bakstenen. Niet recht, geen witte verf, maar erg simpel en authentiek. Deze bakstenen zien er misschien niet helemaal afgewerkt uit zoals je normaal een strakke rechte witte muur zou hebben, maar het geeft veel sfeer en zorgt voor een ruwe look wat veel mensen aanspreekt. Deze is dan op te vullen met bijvoorbeeld bonte kleden om het contrast naar voren te laten komen.
Binnen deze stijl wordt er bijvoorbeeld ook veel gespeeld met het ophangen van lampen zonder lampenkap. Zo kunnen er draden vanaf je plafond naar beneden hangen met enkel een lamp bol aan het uiteinde.
Qua kleurenschema binnen deze stijl is het meestal erg rustig. Veel grijstinten, koperkleurige metalen (wat voor warmte zorgt binnen het kleurenschema naast de grijstinten). Hout wordt ook vaak nog robuuster gemaakt door middel van bijvoorbeeld carboleum te gebruiken. Dit is een verflaag die je over hout smeert met een donkere tint. Ook zorgt carboleum ervoor dat het hout tegelijkertijd wordt verzorgd.
Naast deze ruige materialen en rustige tinten wordt natuurlijk weinig glans gebruikt. de meerderheid kiest voor bijpassend matte materialen en verf. Matte muurverf is daarbij een veelgemaakte keuze en ook deze wordt dan in vooral rustige grijstinten gebruikt.